Szentendre és Vidéke Villamos Ipari Szövetkezet 2000.Szentendre Püspökmajor ltp. 8634

Mérőhely kialakítása és szabványosítása

A villamos fogyasztásmérőhelyek kialakítása és szabványosítása szigorú előírások és szabványok szerint történik, melyeket az elosztói engedélyes határoz meg. A kialakítás során figyelembe kell venni a felhasználói igényeket és a jogszabályi követelményeket. A megfelelő kialakítás biztosítja a pontos mérési adatokat, a biztonságos üzemeltetést és a hatékony karbantartást. Ezen kívül a megfelelően kialakított fogyasztásmérőhelyek hozzájárulnak az energiahatékonysághoz és a hálózati stabilitáshoz. A mérőhelyek elhelyezésénél és kialakításánál figyelembe kell venni az épület adottságait és a környezeti tényezőket is.

A mérőhelyek szabványosítása biztosítja, hogy a különböző elosztói engedélyesek területén azonos feltételek mellett történjen a csatlakozás és a mérés. A szabványok betartása nemcsak a mérőhelyek biztonságát növeli, hanem a mérési adatok összehasonlíthatóságát is javítja. Az új technológiák alkalmazása, mint például az intelligens mérők, lehetővé teszi a távleolvasást és az adatok valós idejű feldolgozását, ami további előnyökkel jár a fogyasztók és a szolgáltatók számára egyaránt. A mérőhelyek kialakításánál és üzemeltetésénél fontos szempont a karbantartási igény minimalizálása és a hosszú távú megbízhatóság biztosítása.

A különböző típusú csatlakozási pontok, mint a földkábeles és légvezetékes megoldások, eltérő telepítési és karbantartási igényeket támasztanak. A földkábeles csatlakozás előnyei közé tartozik a megbízhatóság és az esztétikai szempontok, míg a légvezetékes csatlakozás gyorsabb és költséghatékonyabb telepítést tesz lehetővé. Mindkét csatlakozási típus esetében fontos a megfelelő védelem biztosítása az időjárási viszontagságokkal és a mechanikai sérülésekkel szemben. A mérőhelyek kialakításánál figyelembe kell venni a hozzáférhetőséget is, hogy a mérőórák leolvasása és karbantartása zökkenőmentesen történhessen. A villamos hálózatra történő csatlakozás során az elosztói engedélyesek által meghatározott műszaki előírásokat és szabványokat maradéktalanul be kell tartani.

Mérőhely kialakítás kalkulátor

Az alábbi tartam arra az esetre érthető, ha a felhasználó E.ON ügyfélszolgálaton tájékoztatót kapott. Mérőhely kialakítások Az E.ON Műszaki Gazdasági Tájékoztató alapján meghatározható.
Csatlakozás típusa:

Az épület fogadója lábazat magasságában helyezkedik el, ahonnan a mérések ellátása kivitelezhető. A földkábeles csatlakozásnál a tervezéssel kell számolni, ha az E.ON nyilvántartásban nem szerepel a földkábeles csatlakozási pont, akkor idegen tulajdonú berendezésnek tekinti a hálózat üzemeltető.

A csatlakozási pont az épület homlokzatán horoggal vagy a tetőn tetőtartó árbócra érkezik.

Fogyasztás:

10A-32A-ig számít kisfogyasztónak (amely a Műszaki Gazdasági Tájékoztatóban megtalálható.)

10A-32A-ig számít kisfogyasztónak (amely a Műszaki Gazdasági Tájékoztatóban megtalálható.)

3x100A-3x400A-ig számít nagyfogyasztónak földkábeles csatlakozással
Mérés:

Mindennapszaki mérés

 • H-tarifa: hőszivattyű vezérléshez (levegő-levegő, víz-levegő) szezonális október 15-április 15-ig kedvezményezett kizárással
 • GEO: Hőszivattyűs rendszerhez, napi 20 órai üzemmel, egész évben
 • éjszakai: éjszakai fűtés, vagy bojler üzemeltetésre
 • Mérőhely :

  Kerítés mentén 1méteres távolságban telepíthető.

  A mérőhelyet az épület falára vagy kerítéselemre, esetleg erre kialakított tárolóra telepíthető.
  Eredmény:

  A kalkulátor eredménye nem számít árajánlatnak.